VRAČANJE K NARAVI - Amakai

VRAČANJE K NARAVI

Stik z naravo je naš največji adut za ohranjanje našega zdravja in počutja. Samo opazuj kako se počutiš po sprehodu v naravi..in nasprotno kako po uporabi računalnika ali telefona. Menim, da sploh ni potrebno razpravljati zakaj narava tako blagodejno vpliva na nas.


V zadnjem času se tudi trendi na področju oblikovanja in dizajna bivalnih prostorov vedno bolj usmerjajo k uporabi naravnih materialov in naravnemu videzu. Eden novejših trendov je oblikovanje bivalnih prostorov z zelenimi ali živimi stenami. Zelene žive stene so trenutno pravi hit, zgledajo kot nekakšen vertikalni vrt, ki ne potrebuje nikakršne dodatne nege in vzdrževanja.


Za vse tiste, ki bi radi ozelenili manjše površine in vnesli več unikatnosti, priporočam zelene slike ali manjše dekoracije. Zelene slike z mahom so ročno izdelane slike, narejene pretežno iz skandinavskega maha in ostalih naravnih materialov. Na ta način prinesemo v svoj dom košček narave, ki poskrbi za naše dobro počutje. Velikokrat že drobne spremembe v prostoru vplivajo na naše razpoloženje in spremenijo energijo le tega.

Ko iz prostora izločimo odvečne predmete in jih nadomestimo z novimi ter svežimi predmeti, zaznamo svežo energijo in nekakšno lahkotnost.


Priporočam, da pri naslednjem pospravljanju izbereš in postaviš v tvoj prostor nekaj naravnega ( kot na primer kristal ali kos lesa) in se na tak preprost način povežeš z energijo narave. Vsakdo si lahko v svojem domu s pomočjo naravnih dodatkov ustvari oazo miru in sprostitve.